preskoči na sadržaj
Terenska nastava

Terenska nastava jedan je od oblika izvođenja nastave. Potiče intelektualnu radoznalost (otkrivanje, istraživanje, stvaranj...) te utječe na stvaranje kvalitetnih odnosa unutar odgojno - obrazovne skupine. Ciljevi terenske nastave su: učenje otkrivanjem u neposrednoj životnoj stvarnosti, upoznavanje učenika s prirodnom i kulturnom baštinom, ljudima koji žive u određenom okruženju, utjecajima na okolinu idr.Terenska nastava može biti jednosatna ili višesatna, poludnevna, jednodnevna i višednevna s obzirom na vremenske okvire trajanja. S obzirom na broj uključenih predmeta , može biti jednopredmetna ili višepredmetna. Kod višepredmetne terenske nastave najčešće se radi o korelaciji među nastavnim predmetima te se koristi mogućnost interdisciplinarnog povezivanja sadržaja različitih predmeta što olakšava učenje.

Na ovim stranicama možete pročitati koja se terenska nastava odvija u našoj školi.
Gdje smo sve bili...

5. a na ribnjaku

         

Srijeda, 26. svibanj 2010. -  lijep, sunčan dan sa laganim povjetarcem... Idealno za šetnju...Upravo tog lijepog dana učenici 5. a razreda prošetali su  do ribnjaka zajedno sa svojom učiteljicom iz njemačkog jezika, učiteljicom iz prirode i svojom razrednicom. Prilikom šetnje saznali su neke nove informacije o mjestu u kojem žive i ljudima koji tu žive uz put. Na ribnjaku su rješavali unaprijed pripremljeni listić na temu vode, krajolika, dječjeg igrališta, biljaka i životinja. Sve su pojmove opisivali hrvatskim riječima i prevodili na njemački jezik. Također, opisali su dijelove stabla, cvijeta i lista te nacrtali list po želji sa svim njegovim osnovnim dijelovima.

Bila je to jedna ugodna šetnja i druženje sa novim naučenim znanjima, a također se utvrdilo i ono što se znalo od prije...

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 26. 5. 2010. 10:53

Posjetili smo Arboretum Opeku

5.b je posjetio važni i poznati park i dvorac u viničkom kraju - Arboretum Opeku. Iako već dugo pati od propadanja ipak ima puno posjetitelja i istraživača. Među tih "puno posjetitelja" bili smo i mi. Oko dvorca je prekrasno, okoliš je jako lijepo uređen, ali na žalost u dvorcu nismo bili zbog  opasnosti od rušenja. To nije moglo pokvariti naš ugođaj ljepote izazvan svim tim biljem i drvećem iz raznih krajeva svijeta...

  :: opširnije :: 


objavio: Neven Boltek  datum: 21. 5. 2010. 07:36

5.b na ribnjaku

          30.04.2010. godine, dva dana  prije početka  proljetnih praznika 5.b razred je u pratnji sa njihovom razrednicom Marijom Globan i sa učiteljicom prirode i biologije Jelenom Bačan posjetio ribnjak u općini Vinica.

           Istraživali smo razne biljke, naišli na svakakve životinjice, ispunjavali listiće iz njemačkoga i prirode, posjetili stari bunar koji nam je obvezno bio u planu, slikali biljke, snimali životinje i život u i oko ribnjaka...na kraju smo se igrali...i naravno cijelim putem zabavljali.

           

  :: opširnije :: 


objavio: Neven Boltek  datum: 22. 4. 2010. 17:38

SOS za vodozemce na viničkim cestama

 

Učenici OŠ Vinica pokrenuli su akciju spašavanja vodozemaca, prvenstveno žaba, od stradavanja pod kotačima automobila. U akciji sudjeluju učenici 5.-8. razreda, no svi zainteresirani slobodno se mogu pridružiti! Spašavanje će se provoditi u popodnevnim satima, na cesti uz ribnjak, a sve detaljnije informacije mogu se dobiti u OŠ Vinica.

 

Vodozemci su najugroženija skupina životinja na Zemlji!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 17. 10. 2009.

Posjet Entomološko odjelu Gradskog muzeja Varaždin

U sklopu Gradskog muzeja Varaždin 1954. godine otvoren je Entomološki odjel, smješten u palači Herzer u gradskom središtu. Prvi postav na osebujan je način utemeljio Franjo pl. Košćec (1882.-1968.), koji je svoje velike zbirke prirodnina poklonio gradu Varaždinu 1959. godine. Njegov rad je od 1962. do 1980. godine nastavila njegova kćerka Ružica Košćec, prof. biologije.

Ove godine učenici 7. razreda taj su muzej posjetiti u sklopu svog terenskog dana. Na slikama koje su tamo poslikali vidi se da je učenicima bilo zanimljivo i poučno. Slike možete pogledati u fotoalbumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 17. 10. 2009.
 


Točno vrijeme

Projekti EU

Korisne informacije

Natjecanja


Prehrana

Brošura za roditelje


Upisi u srednju

Korisni linkovi
Korisne stranice

Tražilice i Webmail

Svijet oko nas

Prosvjeta
 • MZOS
 • AZOO
 • HUUZ


Mudre izreke i citati

Najsretniji je onaj čovjek
koji je učinio sretnima
najviše drugih ljudi.


 


TražilicaAnketa
Koje ti je najljepše godišnje doba?


Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Forum
preskoči na navigaciju