preskoči na sadržaj

Pink Shirt Day 2018 Vijest ima dokument u privitku

Četvrti po redu Dan ružičastih majica obilježili smo veselo i tradicionalno u holu škole. Učenici 5. razreda osmislili su ples kojem su se pridružili i drugi učenici, učenici 8. razreda snimili su video filmove na temu nasilja, a učenica Mateja Žlibar napravila je poučnu prezentaciju na temu vršnjačkog nasilja koju možete naći u prilogu.

 #

Također je i ove godine Pink Shirt Day jedna od aktivnosti unutar dvaju eTwinning projekata koje odrađuju učenici 5. i 8. razreda s učiteljicom engleskog jezika Suzanom Mihelčić. Oba projekta su međunarodnog karaktera.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 3. 3. 2018. 14:27

Slavimo s eTwinningom

Učenici 5. razreda dodatne nastave engleskog jezika uključili su se u treći po redu eTwinning projekt, ali ovoga puta na nacionalnoj razini. Pokrenula ga je Agencija za mobilnost i programe EU u cilju promocije Portala i projekata te proslavu eTwinning 10. rođendana. U projekt se uključilo mnoštvo hrvatskih škola i vrtića, a Agencija je pripremila i vrijedne nagrade za pobjednike. Izvršili smo prva dva zadatka: predstavili radnu skupinu eTweenies i školu te proslavili eTwinning rođendan izradom bedževa, pisanjem i pjevanjem 'rap' pjesmica u čast eTwinningu, puhanjem žuto-plavih balona te smo napravili ljudski eTwinning logo u holu škole. Pogledajte oba video zapisa kojima smo predstavili školu, a u drugi video ujedinili aktivnosti s proslave rođendana. Čeka nas još treći i konačni zadatak - prikazati kako uz eTwinning upoznajemo svijet. Pa krenimo na posao!

https://vimeo.com/126693995 

https://vimeo.com/127936847

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 15. 5. 2015. 18:06

Bedževima protiv nasilja

Nakon uspješnog predstavljanja radne skupine našim prijetaljima iz Mađarske i Poljske te plesa za Pink Shirt Day usmjerenog protiv nasilja, nastavljamo sa zadacima. Sljedeći zadatak je izrada 'tvorevina' prema izboru s porukama protiv nasilja. Mi smo odabrali izrađivati bedževe koje smo i prodavali na Markovom sajmu te ujedno predstavljali naš eTwinning projekt. Na stranici škole možete pogledati video s plesa za Pink Shirt Day, a niže fotografije naših bedževa. Slijedi zadatak izrade digitalnih stripova kojima se borimo protiv nasilja. Pa,krenimo na posao!

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 15. 5. 2015. 16:46

Novi eTwinning projekt

Dear all!

U veljači je započeo novi 2. po redu eTwinning projekt u našoj školi! U njemu sudjeluju učenici 5. a i b te 8. a i b razreda koji polaze dodatnu nastavu engleskog jezika, a kroz projekt ih vodi učiteljica Suzana Mesič uz suradništvo učiteljice Nikoline Siročić.

Nakon glasanja za najbolji naziv ovogodišnjeg projekta, odabran je upravo onaj kojeg su predložili učenici naše škole - STOP bullying 4ever. 

Projekt se odrađuje u suradnji sa školama iz Mađarske i Poljske, s kojima smo već surađivali na prošlom projektu, te s još jednom partner školom također iz Mađarske.

Zasad smo odradili prve 2 razine projekta - napravili anketu na temu (internet) nasilja u školi i oko nje te obilježili Pink Shrt Day (dan borbe protiv vršnjačkog nasilja) u srijedu, 25. veljače prigodnim flashmob-om tj. nenajavljenim plesom u holu škole kojem su se pridružili i ostali učenici te neki učitelji. Bilo je super! Učenici su izradili prigodne postere kojima su najavili Pink Shirt Day te su s učiteljicom uredili eTwinning pano.

Treća faza projekta je izrada digitalnih stripova - let's get back to business :)

 

Teacher S.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 9. 3. 2015. 17:56

Projektni rad - Create an Ad! Vijest ima dokument u privitku

Učeći i raspravljajući o reklamama i efektu koji postižu postavljeni na javnim mjestima te u medijima, učenici 7. a i b razreda okušali su se u izradi vlastitih. Ruke u ovom praktičnom radu bile su im otvorene, dakle mogli su izraditi poster-reklamu ili snimiti video uradak. Radova je bilo raznih, ali svi su vrijedni pažnje!

Neke od uradaka možete pogledati u privitku, a ostali stižu uskoro :).

 

Reklame za 5! Well done, everyone! Keep on being creative ;).

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 3. 11. 2014. 20:29

Help the Earth

Sixth grade students got a homework assignment to write a creative poem, do a comic strip, make a poster or similar and the topic was Help the Earth. This is a poem Lorena Šestanj, a student from 6A class wrote:

 

HELP THE EARTH

If you wanna help the Earth

then you can save the bird.

If you wanna help the Earth

then you can clean the dirt.

Be aware of pollution

and find another solution.

Save the water

and hang ot with your daughter.

Turn off the electricity

and go out in the city.

The Earth is ours to enjoy

and for every girl and boy!

 

Lorena Šestanj, 6A

 

Well done, Lorena! :)

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 26. 2. 2014. 13:18

Završen eTwinning projekt Malih Engleza Vijest ima dokument u privitku

Završio je prvi međunarodni eTwinning projekt kojeg su Mali Englezi, učenici šestih razreda, provodili posljednja tri mjeseca  zajedno sa svojom učiteljicom engleskog jezika Suzanom Mesić. Projekt je finaliziran izvedbama pjesama Tiha noć i Oh, happy day uz glazbenu pratnju na školskim instrumentima.

Suradnica u projektu, učiteljica Gordana Kos Kolar i voditeljica projekta, veoma su ponosne na njihovu izvedbu i uložen trud u provođenje cijelog projekta. Konačni dojmovi eTwinning projekta su veoma pozitivni. Kako učenici kažu, radeći na projektu su se zabavili, naučili ponešto novo, koristili nove  ICT alate, usavršili engleski jezik te već smišljaju ideje za sljedeći projekt. Možete pregledati izvedbe pjesama Malih Engleza kao i one koje su izvele škole partneri. Nacionalna služba za podršku dodijelila je skupini, voditelju projekta i školi eTwinning certifikat za uspješno planiran i proveden projekt.  

Well done, kids!

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 16. 2. 2014. 12:04

Skype razgovor s Poljskom Vijest ima dokument u privitku

Mali Englezi uspješno privode projekt kraju!

Nakon što su učenici predstavili sebe i prezentirali svoje mjesto i školu, razmijenili su iskustva o tradicijama povodom Božića kao i božićne čestitke s učenicima iz Mađarske i Poljske. U ponedjeljak, 27. siječnja učenici 6. a i b razreda razgovarali su preko Skype-a s grupom učenika iz Poljske. Teme razgovora učenici su dogovorili sa svojim učiteljicama engleskog  jezika, a pričali su o školi, hobijima i glazbi. Otjevali su nekoliko pjesama nekima najdraže glazbene skupine One Direction. Obje skupine su pokazale znanje stranog jezika te naučili jednostavne pozdrave i fraze na poljskom odnosno hrvatskom jeziku. Kao iznenađenje otpjevali su pjesmicu Bratec Martin na jeziku svojih sugovornika.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 16. 2. 2014. 11:30

Holidays are near... :)

Holidays are just around the corner. Hang in there! Two more days to go smiley. Your teachers wish you a very merry Christmas and cheerful holidays!

Merry Xmas, everyone! ☃❄.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨★
¨¨¨¨¨¨¨¨¨**
¨¨¨¨¨¨¨¨¨*o*
¨¨¨¨¨¨¨¨*♥*o*
¨¨¨¨¨¨¨***o***
¨¨¨¨¨¨**o**♥*o*
¨¨¨¨¨**♥**o**o**
¨¨¨¨**o**♥***♥*o*
¨¨¨*****♥*o**o****
¨¨**♥**o*****o**♥**
¨******o*****♥**o***
****o***♥**o***o***♥ *
¨¨¨¨¨____!_!____
¨¨¨¨¨_________/

 
 

 ★˛˚˛*˛°.˛*.˛°˛.*★˚˛*˛°.˛*.˛°˛.*★Merry*★* 。*˛.
˛°_██_*.。*./ ♥ .˛* .˛。.˛.*.★* Christmas*★ 。*
˛. (´• ̮•)*.。*/♫.♫*˛.* ˛_Π_____.♥Everyone ♥ ˛* ˛*
.°( . • . ) ˛°./• `♫ ` •.˛*./______/~\*. ˛*.。˛* ˛.*。
*(...`•`.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬╬╬*˚ .˛ ...

──────╔╦╗╔╗╔╗╔╗╗╔───────
──────║║║╠─║─║─╚╣───────
──────╝─╚╚╝╩─╩─╚╝───────
╔═╗╗─╔╔╗─╦╔═╗╔╦╗╔╦╗╔╗╔═╗
║──╠═╣╠╩╗║╚═╗─║─║║║╠╣╚═╗
╚═╝╝─╚╝─╩╩╚═╝─╩─╝╩╚╩╩╚═╝

╔══╗────────╔═╦╗──╔╦═╦╗─────╔═╗
║║║╠═╦╦╦╦╦╦╗║╠╣╚╦╦╬╣═╣╚╦══╦═╣═╣
║║║║╩╣╔╣╔╣║║║╠╣║║╔╣╠═║╔╣║║║╬╠═║
╚╩╩╩═╩╝╚╝╠╗║╚═╩╩╩╝╚╩═╩═╩╩╩╩╩╩═╝
─────────╚═╝───────────────────.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 18. 12. 2013. 17:21

Počeci eTwinning projekta Vijest ima dokument u privitku

Studeni se bliži kraju kao i naša prva faza eTwinning projekta koju privodimo kraju. Što smo napravili? Uspješno smo izradili prezentaciju kojom smo predstavili našu školu, mjesto i našu skupinu Malih engleza. Predstavili smo se inozemnim učenicima putem online programa Voki, a primjere ćete moći pogledati u prilogu. It was great! Također smo im pobliže opisali božićne tradicije u Hrvatskoj te željno iščekujemo i njihove prezentacije. Izradili smo i razmijenili božićne čestitke sa učenicima iz Poljske te svaki tjedan "chatamo" s njima na našem zajedničkom portalu. yes 

Postali smo dobri prijatelji!

Čestitke samo poslali i u ostale škole - Mađarsku, Češku i drugu školu u Poljsku. Jedva čekamo da im stignu te da mi primimo čestitke iz Poljske smiley

Do tada, čeka nas još posla u siječnju kada završava naš božićni projekt, ali najprije - Christmas break! We can't wait.smiley

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 29. 11. 2013. 16:46

Međunarodni eTwinning projekt - The Magic of European Christmas

Učenici dodatne nastave 6. razreda pod vodstvom učiteljice Suzane Mesić započeli su međunarodni online projekt zajedno s četiri partnerske škole iz Mađarske, Češke te dvije škole iz Poljske. Riječ je o božićnom eTwinning projektu pod nazivom The Magic of European Christmas koji će se odrađivati uporabom informatičke tehnologije i raznih internet programa za učenje i komunikaciju. U razdoblju od studenog do siječnja međusobno ćemo upoznati sve uključene škole i njihove sudionike u projektu, prezentirati božićne običaje i tradicijame svake države, imati priliku razgovarati sa učenicima preko Skypa te dočekati najljepše vrijeme u godini uz pjesmu i ples na engleskom jeziku. Ovim projektom učenici, a i učitelji obogatit će svoje iskustvo i znanje te naravno, steći nove prijatelje u Europi.

 

Let's have fun and meet lots of new friends!

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 4. 11. 2013. 18:39

Bookmark project - A doorway to life 2013

Učenici 4., 6. i 8. razreda sudjelovali su u Bookmark projektu u suradnji sa školskom knjižnicom. Izrađivali su straničnike na temu A doorway to life te ih razmijenili sa  školama iz inozemstva. Četvrtaši su izradili straničnike za učenike iz SAD-a, šestaši za školu iz Wales-a, Ujedinjeno Kraljevstvo, a osmaši za male Australce. Pristigle bookmark-e možete vidjeti izložene u školskoj knjižnici. You did a great job, kids! Your teachers and librarian are very proud ;)

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 16. 10. 2013. 16:33

Posjet Amerikanca nastavi engleskog jezika

U ponedjeljak 21. siječnja 2013. godine našu školu posjetio je Clifton Edmonds, poseban gost iz SAD-a. Clifton je rodom iz Richmonda, glavnog grada savezne države Virginije, koji trenutno turistički putuje svijetom te je došavši u Hrvatsku pozvan na organizirani susret s učenicima kako bi u razgovoru s njime saznali više o njemu, njegovim putovanjima i državi iz koje dolazi. U razgovoru su sudjelovali učenici 5. a i b razreda koji su pripremili niz zanimljivih pitanja na engleskom jeziku, naučili ga nekoliko hrvatskih riječi te pjevali s njime pjesmicu Bratec Martin na hrvatskom jeziku. Pričao im je o sebi i svojim putovanjima, razgovarao s njima o njihovim hobijima te im pročitao pjesmu svog najdražeg pjesnika. Učenici 7. i 8. razreda proveli su intervju te saznali zanimljive priče iz njegovog života. Također je prisustvovao na nastavi engleskog jezika u 3. a razredu gdje je proučavao rad s učenicom s posebnim potrebama integriranom u redovnu nastavu. Bilo je ovo jedno prekrasno iskustvo za učenike, njihove teacherice, kao i za Cliftona koji je izuzetno  zahvalan na pozivu i stečenom iskustvu u našoj zemlji o kojoj ima samo riječi hvale. Za zahvalu, uručeni su mu prigodni pokloni - proizvodi školske zadruge „ Vrčeki“.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 16. 1. 2013. 16:14

Europski dan jezika 2012./2013.

Učenici 5. a i b razreda na prigodan su način obilježili European Day of languages 26. rujna i to naučivši jednostavne pjesmice na engleskom, njemačkom, francuskom i španjolskom jeziku. Također su izrađivali straničnike s porukama na europskim jezicima koje će pokloniti knjižnici. Sedmi su razredi izrađivali bedževe iz fimo mase također sa porukama. Njihovi radovi izloženi su na glavnom panou kraj knjižnice. Well done, everyone :)

 

Your teachers! smiley

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Mesić  datum: 26. 9. 2012. 16:20
 


Do you speak English?

Klikni slijedeći link i otvorit će ti se stranica sa malom križaljčicom na engleskom jeziku.

Voliš li igru vješala (hangmen) klikni na: igraj vješala. Bullying isn’t cool.pptx
 london.pps
 Visit from American[1].pptx

Točno vrijeme

Projekti EU

Korisne informacije

Natjecanja


Prehrana

Brošura za roditelje


Upisi u srednju

Korisni linkovi
Korisne stranice

Tražilice i Webmail

Svijet oko nas

Prosvjeta
 • MZOS
 • AZOO
 • HUUZ


Mudre izreke i citati

Najsretniji je onaj čovjek
koji je učinio sretnima
najviše drugih ljudi.


 


TražilicaAnketa
Koje ti je najljepše godišnje doba?


Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Forum
preskoči na navigaciju