preskoči na sadržaj
Dogodilo se . . . Najavljujemo . . .

ERASMUS+ Mythomania in Open Air Museums

Osnovna škola Vinica uključila se u svoj prvi Erasmus+ KA2 projekt koji provodi u strateškom partnerstvu sa školama iz Španjolske, Turske, Estonije, Poljske i Slovenije. Projekt pod nazivom Mythomania in Open Air Museums (Mitomanija u muzejima na otvorenom) započeo je u studenom 2020., a planirani završetak projekta je lipanj 2022. godine. Projekt je dio programa Erasmus+ usmjeren na obrazovanje, suradnju za inovacije i razmjenu primjera dobre prakse. Financiran je od strane Europske unije,  a službeni nositelj projekta je Španjolska. Unutar naše škole projekt koordiniraju ravnateljica Mirjana Jambriško i učiteljica engleskog jezika Suzana Mihelčić. 

Ishodi projekta su poticati aktivnosti i metode rada boravkom na otvorenom u prirodi s ciljem sprečavanja razvoja odnosno umanjenja hiperaktivnosti i sve češćih poremećaja pažnje kod učenika. Također će se poticati primjena informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) kao i aktivno korištenje stranih jezika. Prikupljat će se lokalni mitovi i legende te organizirati muzeji na otvorenom čime ćemo poticati iskustveno učenje i suradništvo, a  istovremeno učenike nakratko odmaknuti od svakodnevnog zasićenja mnoštvom informacija i činjeničnog znanja.

Unatoč pandemiji učenici i djelatnici škole uspješno su, uz poštivanje epidemioloških mjera, dovršili prvu fazu projekta. Učenici 8.a i b razreda koji su se javili na natječaj izrade prezentacijskog filma, uz pomoć učiteljice S. Mihelčić, snimili su video prezentaciju škole sa svim bitnim aktivnostima koje škola provodi. Učenica 7. b razreda, Nela Matijašec izradila je jedinstveni logo škole koje će nas predstavljati u Erasmus+ projektima. Rozalija Kušinec, 7.a, s ostalim članovima Povijesne sekcije koji su povremeno pomagali, prikupila je legende viničkog kraja te su zajedno s učiteljicom povijesti i geografije, Marijom Županić, odabrali najzanimljiviju - Legendu o nečistom duhu. Rozalija je uz asistenciju vjeroučiteljice Andrijane Kušinec, snimila video prezentaciju legende te je prevela legendu na engleski jezik uz vođenje učiteljice engleskog j., Nikoline Siročić. Nela Matijašec i Sara Lukaček iz 7.b razreda likovnim su radovima slikovito prikazale odabranu legendu, a usmjeravala ih je učiteljica likovne kulture, Biserka Hudoletnjak, kao i kod izrade loga škole.

 

Jedna od predstojećih faza projekta je izrada igre u okviru proširene stvarnosti (eng. AR- Augumented Reality) koja će sudionicima igre omogućiti da upotrebom mobilnog ili drugog srodnog uređaja vide svoju okolinu obogaćenu (proširenu) računalno generiranim sadržajima kao što su zvukovi, slike te 2D i 3D animirani likovi. Također će svaka škola iz plastelina izraditi likove koji predstavljaju svaku lokalnu legendu, a figurice će se koristiti u izradi animiranog filma koji će biti snimljen tehnikom stop-animacije. Svaka će država članica pripremiti izložbu te izložiti figurice od plastelina čime će predstaviti svoju legendu. Naposlijetku, izrađivat će se digitalna i tiskana knjiga legendi koja će služiti promociji projekta unutar škole, ali i u cijeloj lokalnoj zajednici koja će biti uključena u rad tijekom trajanja čitavog projekta. Veselimo se sudjelovanju u ovome projektu!

U nastavku možete pogledati sve radove klikom na poveznice. 

1. Video prezentacija predstavljanja škole - Lana Krajcer, Špela Kociper, Daniela Lazar (8.a) i Valerija Crnko, Denis Borak, Lana Kokoška, Matija Levanić, Dea Majhen, Patricija Mikac, Mateja Vauda (8.b)

2. Legenda o nečistom duhu na engleskom jeziku i legenda na hrvatskom jeziku, R. Kušinec

3.  Legenda o napadu Turaka na vinički Burg, R. Kušinec

4. Likovni radovi , N.Matijašec i S. Lukaček

5. Legende u pisanom obliku - učenici Povijesne sekcije

 

Uživajte u radovima učenika naše škole!
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Suzana Mesić   datum: 22. 2. 2021.

Korisne informacije

Natjecanja


Projekti EU

Projekt "Ja mogu"

Prehrana

Upisi u srednju 2019

Brošura za roditelje


Korisni linkovi
Korisne stranice

Tražilice i Webmail

Svijet oko nas

Prosvjeta
 • MZOS
 • AZOO
 • HUUZ


Tražilica

Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju