preskoči na sadržaj
Dogodilo se . . . Najavljujemo . . .

Odvijanje nastave u ponedjeljak 23.11.2020.

Dragi i poštovani svi, prema trenutnim informacijama, u ponedjeljak bi krenuli opet u školu uživo, osim 5.a koji je u izolaciji još i u ponedjeljak te 2.a i 7.b koji su u izolaciji do četvrtka. Pratite obavijesti ovdje i u svojim razrednim timovima. Ako bi došlo do kakve promjene, bit će vam javljeno, a ako se ništa ne javlja, onda se vidimo u ponedjeljak u školi. Onima koji su u izolaciji želimo da sve bude u redu. Pazite se, budite odgovorni i ostanite zdravi! 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 21. 11. 2020. 18:57

Molba vezana uz zadržavanje oko škole

Draga djeco, bivši i sadašnji učenici OŠ Vinica i svi ostali,

molimo vas da se ne zadržavate na stepeništu škole ispred ulaza, a također niti bilo gdje drugdje u dvorištu OŠ Vinica.

Ujedno vas molimo da ne ostavljete nered i smeće u dvorištu škole i oko škole jer nitko ne želi da nam okoliš bude neuredan.

Ovu molbu upućujemo vama i vašim roditeljima prvenstveno zbog vaše vlastite sigurnosti i poštivanja epidemioloških mjera kao i pravila kulturnog ponašanja, a uz napomenu da su škola i okoliš pod videonadzorom, a također smo Policijsku postaju u Varaždinu zamolili za pojačane ophodnje oko škole.

Hvala!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 20. 11. 2020. 12:57

Obilježavanje Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Osnovna škola Vinica ove je godine Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježila u svim razredima na satovima razrednika od 16.11.2020 do 20.11.2020. godine. To je dan kada se prisjećamo žrtve koju su Vukovar i Škabrnja podnijeli prije dvadesetdevet godina. Prisjećamo se svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata te zahvaljujemo svim hrvatskim braniteljima na hrabrosti i odlučnosti u borbi za slobodu i neovisnost Republike Hrvatske. Učenici su upoznati s događanjima u našem gradu heroju putem prezentacije i dokumentarnog filma na temu Domovinskog rata i stradanja Vukovara i Škabrnje.

Članovi povijesne sekcije sa svojom su učiteljicom izradili prigodni pano u holu škole.

 

 

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježili su i u Područnim školama. 

Slike iz PŠ Gornje Ladanje možete pogledati pod opširnije:

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 17. 11. 2020. 11:38

Obavijest o prelasku na oblik nastave na daljinu

Dragi učenici i poštovani roditelji/skrbnici,

zbog objektivnih tehničkih problema izazvanih usljed trenutne epidemiološke situacije, učenici i učitelji matične OŠ Vinica nastavu će izvoditi na daljinu. Predviđeni oblik takvog izvođenja je od 17.11.2020. do 20.11.2020. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 16. 11. 2020. 15:34

Dino Bregović ostvario odličan rezultat na Državnom natjecanju iz astronomije

Dino Bregović, učenik 6.a razreda i polaznik Astronomske grupe Andromeda, danas 11.11.2020.,  sudjelovao je na Državnom natjecanju iz astronomije koje se održalo online te je osvojio titulu viceprvaka države, tj. odlično drugo mjesto. Dino je još u veljači bio visoko drugoplasirani na Županijskom natjecanju iz astronomije te je kao „kruna“ višemjesečnog istraživačkog rada bila danas izvedena prezentacija državnom povjerenstvu. Tema prezentacije i istraživačkog rada je "Svjetlosno onečišćenje na primjeru grada i sela". Za trud, rad i rezultat učenika zaslužna je svakako i njegova mentorica, profesorica geografije u OŠ Vinica Milica Žabčić. Čestitke učeniku i mentorici!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 11. 11. 2020. 16:35

Jesenski odmor učenika

Jesenski odmor učenika traje od 2. do 3. 11.2020. te se učenici u srijedu, 4.11.2020 vraćaju u školske klupe prema redovnom rasporedu od srijede.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 30. 10. 2020. 12:36

Upute Stožera Civilne zaštite Varaždinske županije

Dragi roditelji i skrbnici,

s obzirom na  porast broja zaraženih na području Varaždinske županije u proteklih nekoliko dana slijedom čega često dolazi do ispadanja grupa i razreda iz redovne nastave,  Epidemiološka djelatnost Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije upućuje škole na preuzimanje obveze osobnog obavještavanja i informiranja o samoizolaciji i karanteni svakog roditelja djeteta kojemu se izriče mjera. Kad škola dobije obavijest od epidemiologa, razrednici će obavjestiti roditelje djece. Roditelji će, uz obavijest škole, dobiti i Uputu HZJZVŽ o samoizolaciji/ karanteni djece.

S druge strane, ako je Vašem djetetu epidemiolog odredio samoizolaciju/karantenu, nevezanu uz školu, već uz Vaše osobne kontakte, molimo Vas da o tome odmah obavijestite razrednika/školu jer je škola obvezna informacije o broju djece u samoizolaciji i broju zaražene djece svakodnevno slati u MZO.

Pozivamo vas da ne stvarate paniku, već da se strogo pridržavate navedenih mjera i pazite na sebe i druge. Čini se da je zdravlje ipak najvažnije.

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/izolacija-tko-sve-treba-biti-u-njoj-i-pravila-koja-trebaju-postovati-ukucani-osobe-koja-je-izolaciji/

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 23. 10. 2020. 07:33

Obilježen Dan jabuka u 1. b razredu

Dana 20.listopada, učenici 1.b razreda, poštujući epidemiološke mjere, sa svojom  su učiteljicom Marjanom Majhen i učiteljicom pripravnicom Ana-Marijom Sakač, obilježili Dan jabuka. Kroz zanimljive sadržaje, povezane unutar nekoliko nastavnih predmeta, saznali su nešto više o jabuci, kraljici voća. Na kraju zanimljivog školskog dana, kao što i priliči, počastili su se jabučnom slasticom.
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško Marjana Majhen  datum: 21. 10. 2020. 07:24

Dani zahvalnodti za plodove zemlje

Budući da zbog epidemiološke situacije nije moguće dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, u holu škole složen je pano s tom temom. Pano su izradili članovi povijesne sekcije, vjeronaučne grupe i likovne družine sa svojim voditeljicama Marijom Županić, Andrijanom Kušinec i Biserkom Hudoletnjak.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 19. 10. 2020. 11:03

Obilježavanje Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u PŠ Gornje Ladanje

Dana 14. rujna 2020. godine, U PŠ Gornje Ladanje učenici su, poštujući epidemiološke mjere i preporuke, obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje pod vodstvom svojih razrednica i vjeroučiteljice te pedagoginje. Učenici su pripremali razne pekarske proizvode iz tri vrste tijesta. Za vrijeme pečenja pripremljenog i oblikovanog tijesta, učenici 3. i 4. razreda sudjelovali su na prigodnoj radionici „Od zrna do pogače“, gdje su mogli naučiti kako nastaje kruh. Nakon što su ispečeni proizvodi bili posluženi, vjeroučiteljica je održala prigodni govor o važnosti kruha i zemaljskih plodova za naš život te je uslijedila molitva i blagoslov.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 15. 10. 2020. 13:55

Majice i lopte za učenike 1. razreda

Nogometni klub Vinica posebnu pažnju poklanja najmlađim uzrastima. Kako su najmlađi članovi kluba ujedno i učenici Osnovne škole Vinica, klub je odlučio da svim učenicima 1.A i 1.B razreda (djevojčicama i dječacima) pokloni majice, a njihovim razrednicima vrhunske nogometne lopte, za još bolje nogometne uvjete u školi. Ova lijepa gesta nogometnog kluba realizirala se preko projekta „Volim Nogomet“ u kojem je glavni cilj što veći broj najmlađih uključiti u aktivno bavljenje sportom. Ovom prilikom NK Vinica poziva i ostale učenike (Roko, Ivan, Aleksandar već treniraju) da se pridruže treninzima za najmlađe.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško Branimir Štimec  datum: 9. 10. 2020. 16:06

Star party u OŠ Vinica - promatranje svemira

Dana 5.10.2020. održan je još jedan zanimljivi događaj u Osnovnoj školi Vinica u organizaciji učenika Astronomske grupe Andromeda i njihove voditeljice grupe, učiteljice Milice Žabčić. U okviru događaja World Space Week (WSW), odnosno Svjetskog tjedna svemira, priređen je Star party s početkom u 19 sati. Učenici astronomske grupe slušali su predavanje svoje učiteljice Milice o satelitima što je i ovogodišnji glavni motiv događaja. Nakon toga su s učiteljicom povijesti Marijom Županić pričali o satelitima iz prošlosti  i prvom satelitu Sputnjiku 1. Nakon predavanja, počastili su se „svemirskim bombonima“ i uputili na  školsko dvorište gdje ih je čekalo još jedno veliko iznenađenje. Ove je godine uz inicijativu voditeljice grupe i ravnteljice škole Mirjane Jambriško te financiranje opreme od strane MZO, škola omogućila učenicima da pogledaju u svemirska prostranstva kroz novi školski teleskop. Riječ je o odlično opremljenom, motoriziranom teleskopu Sky Watcheru 150/750, kroz kojeg su prisutni pogledali veliki Jupiter i njegove satelite, Saturn i njegov veličanstveni prsten, crveni Mars te  za kraj, kada je izašao, vidjeli su i  Mjesec kojeg su uspjeli fotografirati. Za uspješno organiziran događaj zahvaljujemo se i gospodinu Davoru Maračiću, tajniku Astronomskog Društva Varaždin koji je pomogao da se novi školski teleskop dobro upozna i da ga učenici naučie ga koristiti za buduća promatranja.

Foto-album

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško Milica Žabčić  datum: 6. 10. 2020. 08:48

Obavijest o predaji Zahtjeva za besplatnu školsku kuhinju

Pozivaju se roditelji/skrbnici/posvojitelji da u tajništvo Osnovne škole Vinica predaju Zahtjev za priznavanje prava na besplatnu školsku kuhinju svojeg djeteta koji je učenik Osnovne škole Vinica. 

Prijavitelji moraju biti korisnici dječjeg doplatka za prijavljeno dijete.

Molim da pažljivo pročitate obavijest koja se nalazi OVDJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 5. 10. 2020. 08:39

Vijest iz likovne kulture - Županijsko natjecanje LIK 2020

Ovogodišnja izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna Varaždinska županije LIK 2020. inspirirana je temom Strip. Učenici su imali zadatak istražiti podtemu Kad bi spomenici pričali, a legende oživjele, te samostalno osmisliti strip. Na natjecanje je pristiglo 143 rada učenika osnovnih škola. Za županijsku izložbu koja će se ove godine održavati online povjerenstvo je odabralo 51 rad.
Povjerenstvo je odabralo i likovni rad Legenda o Dori, učenice Osnovne škole Vinica Nele Matijaše, 6.b ( sada već 7.b), a mentorica je Biserka Hudoletnjak . Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 28. 9. 2020. 19:56

Uz obljetnicu Dana branitelja i Dana oslobođenja grada Varaždina

Pobjeda varaždinskih obrambenih snaga u rujnu 1991. godine jedna je od najvažnijih i najsvjetlijih pobjeda hrvatskih snaga na početku Domovinskog rata. Ta pobjeda je imala dalekosežne posljedice na daljnji tijek Domovinskog rata. U obilježavanje te važne obljetnice uključili su se i učenici naše škole koji su sudjelovali u subotu, 19. rujna 2020.  na biciklijadi u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, a prevodio ih je učitelj tjelesne i zdravstvene kulture u OŠ Vinica dr. sc. Branimir Štimec. Prigodnim plakatom i panoom kojeg su izradili učenici polaznici dodatne nastave povijesti,  učenici naše škole upoznati su s kronologijom varaždinskih dana rata te velikim doprinosom varaždinskih branitelja u obrani Grada, Županije, a time i domovine Hrvatske. Plakate su izradili učenici - članovi povijesne sekcije koju vodi učiteljica povijesti Marija Županić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 22. 9. 2020. 09:29

Započela nova nastavna godina

Ova je školska i nastavna godina započela pod posebnim epidemiološkim uvjetima u kojima su se i učenici i djelatnici snašli dobro uz veliko razumijevanje roditelja. Prvog dana prvašiće i njihove roditelje smo dočekali na dvorištu i uputili ih u školu nakon svih potrebnih uputa i riječi dobrodošlice od strane ravnateljice, učiteljica i načelnika Općine Vinica koji je svima u školi uputio pismo dobrodošlice. Ostali učenici su proučili upute o načinu ulaska u školu i sve ostale epidemiološke mjere te su prvog dana krenuli spremno i sjeli u školske klupe. Svim učenicima zahvaljujemo na discipliniranosti i poštivanju mjera te vjerujemo da će sve biti u redu ako tako nastavimo.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 7. 9. 2020. 12:29

Raspored rada prvog dana nastave

Dragi učenici, poštovani roditelji/skrbnici,

u ponedjeljak, 7. rujna 2020.g. počinje nastava u novoj školskoj godini. S ciljem pridržavanja mjera sprječavanja korona virusa, molimo vas da se strogo pridržavate svih uputa i preporuka iz prethodne obavijesti, kao i preporuka koje će učenici dobiti od razrednika i ostalih djelatnika škole.

Učenici 1. razreda u OŠ Vinica i PŠ Gornje Ladanje  dolaze u školu 8 sati sa jednim svojim roditeljem te će se kratki doček upriličiti u dvorištu matične škole te u prostoru područne škole, nakon čega će učenici sa svojim učiteljicama otići u razrede.

Učenici svih ostalih razreda i u matičnoj i u područnim školama u školu dolaze u 9 sati. U matičnoj školi učenici će već prvog dana ulaziti na ulaze kako je opisano u prethodnoj obavijesti. Učenici budućih 5. razreda svoje razrednice će pričekati u dvorištu škole poštujući distancu i ostale preporuke te će se zajedno s njima nakon prozivke uputiti u školsku zgradu.

Molimo sve učenike te roditelje učenika 1. razreda da obavezno nose zaštitne maske i da održavaju razmak te poštuju sve ostale epidemiološke mjere i preporuke.

Prvog dana svi učenici dobit će školske udžbenike i radne bilježnice te će u školi provesti 3 školska sata, a autobusni prijevoz će se organizirati tek od drugog dana nastave, tj. prvi dan nastave autobusnog prijevoza nema.

Sretan nam svima početak nove školske godine!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 3. 9. 2020. 13:38

Obavijest o početku nove nastavne godine 2020./2021.

Dragi učenici, poštovani roditelji/skrbnici i djelatnici škole,

na početku smo jedne nove nastavne godine koja će započeti 7. rujna 2020. godine dolaskom u školske klupe. Ovo će biti jedna školska godina puna neizvjesnosti, različitih novih načina i privikavanja na te nove načine, ali vjerujem da ćemo svi uspješno tome pristupiti s puno discipline i razumijevanja, i dan po dan ćemo pronalaziti po potrebi nova rješenja u skladu s preporukama i mogućnostima. Pozivam sve da ako imaju neku primjedbu i konkretno rješenje problema da nam se obrate i da učinimo sve što je u našoj moći da problem riješimo.

U ovoj situaciji iznimno je važno da ostanemo zdravi poštujući preporuke HZJZ, osnivača, stožera civilne zaštite i svih ostalih koji su uključeni u organiziranje nastave. U svemu tome potrebno je da se preporuke disciplinirano poštuju kako u školi, tako i na putu od kuće do škole i natrag te u slobodno vrijeme.

U školi smo pripremili provedbeni plan rada u novonastaloj epidemiološkoj situaciji, a poštujući preporuke, te smo školu pripremili da bude sigurno mjesto za naše učenike i djelatnike.

Svaki učenik će prvog dana nastave preuzeti udžbenike i dodatne obrazovne materijale pa neka ponesu torbe/ruksake, a također će preuzeti i po dvije platnene maske koje osigurava Varaždinska županija. Za prvi dan na putu do škole i pri ulasku te kretanju po hodnicima učenici trebaju imati svoje maske. Prvog dana neće biti organiziranog prijevoza.

Kod preporuka najveći je naglasak na održavanju razmaka od 2 m u zatvorenom prostoru, 1 m na otvorenom prostoru, dezinfekciji i ne miješanju odgojno obrazovnih skupina u najvećoj mogućoj mjeri. Obavezno je nošenje zaštitnih maski na putu od kuće do škole i natrag, posebice na autobusu, a potrebno je i paziti kada kišemo i kašljemo. Djeca neka sa sobom imaju i bočicu s vodom za piće kako bi se smanjio odlazak iz učione. 

Na ulasku u školu će biti obavezna dezinfekcija ruku i nogu, a vršit će ju dežurni učitelj na pojedinom ulazu. Budući da će razredi u pravilu cijelo vrijeme biti u istoj učioni, učenici će ulaziti kroz više ulaza, a prema tome gdje će se održavati nastava. Raspored učiona možete pogledati ovdje. Svi učenici u školu ulaze kako dolaze poštujući razmak te nema grupiranja na dvorištu i oko škole. Kada uđu u školsku zgradu najbližim se putem upućuju do svoje učione, preozuvaju se i ulaze u učionu. Učenici od 1. do 4. razreda ulaze na stražnji Ulaz/izlaz od strane crkve, tj. ulaze koroz mala ulazna vrata ograde preko puta vrtića, pored kotlovnice i do ulaza. Učenici putnici tog uzrasta prelaze preko dvorišta i idu pločnikom do ulaza. Učenici 6.a, 6.b i 7.b razreda ulaze na dostavni ulaz iza kioska. Učenici 8. b i 5. b razreda ulaze na ulaz/izlaz za nuždu na 1. katu starog dijela škole s prednje strane. Učenici 5.a, 7.a i 8.a razreda ulaze na glavni ulaz. Prilikom ulaska nikako ne smije biti naguravanja kako zbog poštivanja razmaka, tako i zbog sigurnosti da ne bi došlo do ozljeda. Posebnu pažljivo trebaju ulaziti učenici na 1. kat. Ako se to neće pokazati kao dobra praksa, istog ćemo trena plan izmijeniti. Na isti ulaz koji djeca ulaze, izlaze i nakon završetka nastave. U školu ne ulazi nitko osim učenika i djelatnika, a ko netko baš mora ući, ulazi uz poštivanje svih epidemioloških mjera i uz prethodni dogovor sa osobom iz škole.

Što se tiče prehrane, ona će započeti od srijede tako da će učenici od 1. do 4. razreda hranu konzumirati u učioni, a učenici od 5. do 8. razreda u blagovaoni u različito vrijeme uz poštivanje razmaka. Da bi škola mogla na taj način funkcionirati, nećemo imati školsko zvono, staovi će trajati 45 minuta, ako je 1 sat, a radit će se većina u blok satovima (2 sata - 90 minuta). Učenici će na toalete ići za vrijeme sata uz dozvolu učitelja i to u najvbliži sanitarni čvor te ih treba upozoriti na redovito pranje ruku.  Pozivam na racionalno korištenje sredstava za dezinfekciju koja će biti po cijeloj školi na potrebnim mjestima. Da djeca ne bi previše boravila u strogo kontroliranom zatvorenom prostoru, učitelji će izlaziti s učenicima u školsko dvoriše te se u dvorištu stoga ne smije nitko parkirati. U početku se nastava TZK neće izvoditi u dvorani, nego čim više na otvorenom. Za vrijeme izlaska iz učione, a i pod satom, kada to vremenske prilike dozvoljavaju, učione i prostor škole će se redovito provjetravati, a vršit će se i redovita dezinfekcija prostora.

Svakog dana roditelj treba djetetu izmjeriti tjelesnu temperaturu ili si djeca starijeg uzrasta mjere sami te je podatak o izmjerenoj temperaturi potrebno zapisati u za to predviđeni notes - informativku. Djelatnicima se temperatura mjeri u tajništvu škole te moraju doći prije bilo koje druge aktivnosti najprije u tajništvo. Prema preporukama HZJZ ako su roditelji učenika u samoizolaciji ili su u samoizolaciji članovi obitelji, tj. zajedničkog domaćinstva, a djeca ne ostvaruju izolaciju od njih u pravom smislu, mole se roditelji da takvo dijete ne šalju u školu.

Produženi boravak počet će s radom 14.9.2020.g. ako bude dovoljan broj zainteresiranih uz suglasnost roditelja.

Autobusni prijevoz će započeti od utorka s većim autobusom uz poštivanje mjera javnog prijevoza. također molimo učenike da prilikom čekanja autobusa i u autobusu poštuju i sva ostala pravila ponašanja radi sigurnosti njih samih.

Ostale informacije učenici će dobiti u školi prvog dana i nadalje po potrebi.

Zahvaljujem unaprijed svima na razumijevanju, disciplini, konkretnim kritikama s prijedlozima i uz želju da svi ostanemo pribrani i zdravi!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 3. 9. 2020. 12:14

Važna obavijest za roditelje, djecu i djelatnike - upute za vulnerabilne skupine

Poštovani roditelji i djelatnici,

u skladu s Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.(dostupno na poveznici: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf.),

„za svaku izrazito vulnerabilnu osobu (djelatnik i dijete/učenik) ili osobu koja dijeli kućanstvo s izrazito vulnerabilnom osobom, potrebno je pojedinačno razmotriti situaciju uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju.

Odluku o tome donosi liječnik primarne zdravstvene zaštite kao i o eventualnim drugim posebnim mjerama zaštite poput nošenja maske i sl. (pedijatar, liječnik obiteljske medicine, te za učenike kod izostanaka duljih od mjesec dana liječnik školske medicine).

U kućanstvu u odnosu na vulnerabilnog člana preporučuje se izbjegavati bliski kontakt, nositi masku kada je primjereno i provoditi druge preventivne mjere. Popis izrazito vulnerabilnih skupina bolesti i zdravstvenih stanja i uvjeti za njihov boravak u školi sukladan je pravilima liječničke struke.“

U skladu s navedenim, molim zaposlenike koji  su  izrazito vulnerabilne (osjetljive) osobe i za koje je s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju potrebna odluka  liječnika primarne zdravstvene vezano uz mogućnost  boravka i rada u školskoj ustanovi, da me što prije obavijestite o navedenom i pribave potvrdu kako bi mogli planirati rad u ustanovi u slučaju nemogućnosti njihova rada u ustanovi.

Također, u skladu s navedenim preporukama, molim roditelje da obavijeste razrednika i dostave traženu lječničku potvrdu ako njihovo dijete spada  u izrazito vulnerabilnu osobu (dijete/učenik) ili osobu koja dijeli kućanstvo s izrazito vulnerabilnom osobom,

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 31. 8. 2020. 08:49

Obavijest za učenike i roditelje o trenutnoj epidemiološkoj situaciji

Dragi učenici i poštovani roditelji/skrbnici,

budući da se u medijima od jučer dosta poteže pitanje epidemiološke situacije u Općini Vinica, u školi se poduzimaju sve potrebne mjere da se škola pripremi za početak nove školske i nastavne godine. O trenutnoj situaciji u Vinici upoznate su sve nadležne institucije koje će odraditi što ćemo i kako dalje. Početkom sljedećeg tjedna dobit ćemo upute od Županijskog stožera Civilne zaštite o početku nastavne godine, a također smo u stalnom kontaktu s lokalnim stožerom i Zavodom za javno zdravstvo Varaždinske županije, Epidemiološke djelatnosti. Pretpostavka je ovog trenutka da će nastava započeti 7. rujna uz primjenu pojačanih preporučenih mjera za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. te ćemo sve ostale detalje objaviti na vrijeme, sljedeći tjedan. Pratite mrežne stranice škole. Hvala Vam na razumijevanju, ponašajmo se odgovorno i ostanimo zdravi!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 28. 8. 2020. 13:07

Obavijest - Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezan o za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.

Dragi učenici, poštovani roditelji/skrbnici,

kao što znate Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavili su upute za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. tijekom epidemije COVID-19. Upute možete pogledati ovdje. U školi osmišljavamo model odvijanja nastave kojim ćemo te upute poštivati. S načinom odvijanja nastave  pravovremeno ćemo vas upoznati putem mrežne stranice škole nakon što MZO objavi svoj najavljeni detaljizirani  dokument te nakon kolegija ravnatelja osnovnih škola koji je sazvao osnivač - Varaždinska županija i nakon Sjednice Učiteljskog vijeća. Tako ćemo predvidjeti i dogovoriti sve detalje i dati vam jasnu i potpunu informaciju. Pratite i dalje mrežnu stranicu škole radi daljnjih obavijesti. Do daljnjega ostanite zdravi i vidimo se uskoro!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 24. 8. 2020. 16:58

Udžbenici i drugi obrazovni materijali dočekuju učenike u školi na početku nove školske godine

Draga djeco, poštovani roditelji/skrbnici,

udžbenike i ove godine financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok druge obrazovne materijale (radne biilježnice, nastavne listiće, mape, radne kutije  i atlase) financira Općina Vinica kao i proteklih godina te će učenike udžbenici i drugi obrazovni materijali počekati u školi.

Popise udžbeika i drugih obrazovnih materijala možete pogledati u prethodnim objavama.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 27. 7. 2020. 09:04

Lijepi biciklistički rezultati učenika naše škole

Učenici Osnovne škole Vinica ostvarili su lijepi uspjeh na Državnom prvenstvu iz brdskog biciklizma, koje je održano 12.07.2020. u Svetom Martinu na Muri. U kategoriji do devet godina SREBRNU medalju osvojio je Benjamin Ian Šipek, dok je Vinko Hrgar bio peti. U kategoriji do 11 godina Marin Kužnar osvojio je 6., a Noel Mikulan 7. mjesto. Kod djevojčica do 11 godina Sara Spevan osvojila je 4. mjesto., a Lea Spevan u kategoriji do 13 godina 6. mjesto. Svi učenici nastupili su za Biciklistički akademski sportski klub Vinica pod vodstvom trenera dr.sc. Branimira Štimeca, prof. učitelja tjelesne i zdravstvene kulture u našoj školi. Za klub su još nastupali Roko Kužnar i Toma Štimec Protrka. Ovi lijepi rezultati svakako su i plod nastojanja naše škole da uključi što veći broj učenika u sportske klubove, a što podržava i Općina Vinica.

Više slika pogledajte u Foto-albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško Branimir Štimec  datum: 16. 7. 2020. 08:35

Popis odobrenih drugih obrazovnih materijala

Popis drugih obrazivnih naterijala možete pogledati ovdje.

Udžbenike i ove godine financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok druge obrazovne materijale (radne biilježnice, nastavne listiće, mape, radne kutije  i atlase) financira Općina Vinica kao i proteklih godina te će učenike udžbenici i drugi obrazovni materijali počekati u školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 13. 7. 2020. 11:16

Svečanost prilikom podjele svjedodžbi

Na kraju ove nastavne godine, koja je bila različita od drugih, učenici su u školi preuzeli svoje svjedodžbe, a pritom je Općina Vinica nagradila učenike koji su postigli uspjehe na državnim razinama natjecanja. Nagrade im je uručio načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Istog dana, 6. srpnja 2020., OŠ Vinica oprostila se od još jedne generacije učenika, generacije 2012. – 2020. Obzirom da je ova generacija zbog specifičnih epidemioloških okolnosti bila zakinuta za već tradicionalnu završnu priredbu kojom se osmaši opraštaju od svoje škole, prijatelja i učitelja, razrednice Jelena Đurak i Božidarka Hošnjak upriličile su im svečanu podjelu svjedodžbi i pohvalnica te nagrada za učenike koji su osam godina bili odlični. Nagrade/knjige je učenicima uručio načelnik općine, prigodnim riječima obratila im se ravnateljica škole Mirjana Jambriško, a razrednice su im svoju poruku prenijele stihovima S. Lice Narasti dobar. Uz lijepe riječi i želje da se uspješno upišu u izabrane škole naše su osmaše ispratili svi učitelji, također prisutni na svečanosti. Na samome kraju događaj je ovjekovječen zajedničkom fotografijom.

Slike su pod Opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško Božidarka Hošnjak  datum: 7. 7. 2020. 07:06

Općina Vinica nagrađuje najuspješnije učenike

Općina Vinica i ove će godine nagraditi najuspješnije učenike, a nagrade će im biti uručene u školi prilikom podjele svjedodžbi. Nagrađeno će biti 16 učenika koji su u 8 godina školovanja postigli odličan uspjeh i uzorno vladanje svake godine. Također će nagrade dobiti učenici koji su se plasirali na državna natjecanja u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, a prije nastale situacije s COVID-19 virusom. 

Tako će nagrade za 8 godina odličnog uspjeha i uzornog vladanja primiti sljedeći učenici: Emil Bek, Leonarda Dubovečak, Anamarija Ivančić, Maja Kokot, Barbara Kušinec,  Edina Matijašec, Vito Matijašec, Karla Rožmarić, Dorotea Sedlar, Filip Šipek te Karolina Dukarić, Marko Furjan, Marijan Gerbus, Vida Hrgar, Paulina Mihalić, Dorotea Šincek.

Nagrade za sudjelovanje na državnim natjecanjima primit će Martina Kušinec, Rozalija Kušinec, Klara Tot, Valerija Crnko i Barbara Kušinec koje su osvojile odlično 5. mjesto na državnom školskom natjecanju iz gimnastike na kojem su zastupale Osnovnu školu Vinica. Također, OŠ Vinica aktivno se uključila i u natjecanje Prometna Učilica  i učenici su ostvarili odlične rezultate te će biti nagrađeni oni koji su ostvarili plasman među prvih deset, a to su Vinko Hrgar, Vida Hrgar, Simon Krobot, Gabriela Krobot, Gabriela Kapljić, Rozalija Kušinec, Filip Šipek, David Dubovečak, Magdalena Kapljić, Martina Kušinec, Barbara Kušinec i Iva Hošnjak. Iako su se zbog epidemiološke situacije natjecanja prestala provoditi, nakon održanog Županijskog natjecanja iz matematike, učenica OŠ Vinica Lea Spevan bila je pozvana sudjelovati  na Hrvatskoj matematičkoj olimpijadi za kadete na kojoj sudjeluju najbolji matematičari iz cijele Hrvatske. Svojim radom i rezultatima nakon 1. kruga plasirala se i u 2. krug navedene olimpijade što je izvrstan rezultat za našu osnovnu školu.

Zahvaljujemo Općini Vinica i načelniku Marijanu Kostanjevcu, a učenicima čestitamo na postignutim rezultatima. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 2. 7. 2020. 17:16

Odluka o odabiru udžbenika za školsku godinu 2020./2021.

Odluka o odabiru udžbenika za školsku godinu 2020./2021.

Popis udžbenika za školsku godinu 2020./2021.

Udžbenike i ove godine financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok druge obrazovne materijale (radne biilježnice, nastavne listiće, mape, radne kutije  i atlase) financira Općina Vinica kao i proteklih godina te će učenike udžbenici i drugi obrazovni materijali počekati u školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 30. 6. 2020. 13:12

Učenica neše škole Lea Spevan sudjeluje na matematičkoj olimpijadi

Učenica 6.a razreda Lea Spevan je temeljem uspjeha koji je ostvarila na Županijskom natjecanju iz matematike  pozvana sudjelovati  na Hrvatskoj matematičkoj olimpijadi za kadete (HMOK). HMOK je natjecanje kojem je cilj popularizacija matematike i poticanje izvrsnosti u ranoj dobi. Samo natjecanje organizirano je u tri kruga. Na olimpijadi sudjeluju najbolji matematičari iz cijele Hrvatske. Jako smo ponosni što se Lea našla u tom izabranom društvu  i 6. lipnja prošla prvi krug! Drugi krug održava se u utorak 23.6.2020. Lei čestitamo na dosadašnjem uspjehu i želimo puno sreće u nastavku natjecanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 18. 6. 2020. 17:23

Izborna nastava informatike od 1. do 4. razreda osnovne škole u sljedećoj školskoj godini

draga djeco, poštovani roditelji/skrbnici,

sljedeće školske godine održavat će se izborna nastava informatike od 1. do 4. razreda. Nastava informatike  prati programe predmetnih kurikuluma svih predmeta u razrednoj nastavi. Učenici će učiti o digitalnoj tehnologiji kroz primjenu u svakodnevnom obavljanju školskih i domaćih zadaća, a stečena znanja moći će koristiti i u drugim predmetima. Učit će o odgovornom korištenju tehnologija, zaštiti osobnih podataka i identiteta učenika kroz osvješćivanje digitalnih tragova. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 21. 5. 2020. 13:35

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./2021.

Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, donijela je 13. svibnja 2020. godine Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./2021.

Navedena odluka objavljena je u Narodnim novinama, broj 57/2020 i može se pročitati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 19. 5. 2020. 14:45

Smjernice za organizaciju nastave u kući

Dragi učenici, roditelji i svi koji sudjelujete u nastavi na daljinu, 

hvala vam za trud i brigu. Hvala vam i što strpljivo i neumorno radite sve što je potrebno u ovoj situaciji u kojoj smo se našli. Kako bi vam lakše bilo organizirati nastavu u kući, Odgojno savjetovalište Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta daje smjernice:
- prezentacija: Ostani doma
- letak: Kako organizirati nastavu u kući.

Sretno, čuvajte se i ostanite zdravi!
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 2. 4. 2020. 08:32

Školska knjižnica online

  :: opširnije :: 


objavio: Dragana Belščak  datum: 28. 3. 2020. 19:06

Pomoć za ulazak u MS Teams (Office365) na školskim tabletima

Koraci za ulazak u MS TEAMS pomoću tableta iz Škole za život:

  • otvorite Google Chrome preglednik
  • u adresni link upišite  office365.skole.hr
  • prijavite se pomoću AAI@Edu.hr identiteta (pomoću kojeg idete i u eDnevnik)
  • kliknite na TEAMS aplikaciju
  • ukoliko javlja „Vaša verzija preglednika nije podržana“
    • u gornjem desnom uglu preglednika kliknite na tri točkice
    • odaberite opciju Klasični prikaz
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Jambriško  datum: 17. 3. 2020. 11:00
» Arhiva naših vijesti    
 


Korisne informacije

Natjecanja


Projekti EU

Projekt "Ja mogu"

Prehrana

Upisi u srednju 2019

Brošura za roditelje


Korisni linkovi
Korisne stranice

Tražilice i Webmail

Svijet oko nas

Prosvjeta
 • MZOS
 • AZOO
 • HUUZ


Tražilica

Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju